Er was eens

Het was begonnen met een opdracht voor school. Er moest een of andere opdracht vervuld worden, en daar hoorde een hotelovernachting bij. Vraag me niet hoe dat zat, dat is me nooit uitgelegd. Zij belde hem om te vragen of hij misschien meeging. Haar kamergenoot kon plotseling niet. Hij twijfelde nog, want hij moest de volgende ochtend weer vroeg beginnen. Maar hij ging, en nam z’n zwembroek mee omdat ze ook nog gingen zwemmen.

Helaas bleek het hotelzwembad dicht te zijn. Toen waren ze maar in bad gaan zitten, met z’n tweeen. Met veel badschuim. Later had hij haar en zij hem een massage gegeven en hadden ze vooral eindeloos liggen praten. En toen waren ze tegen vijven in slaap gevallen.

Om acht uur klonk zijn wekker alweer. Hij zette ‘m uit. Na een half uur ging weer zijn wekker. Opnieuw uitzetten. Dit patroon herhaalde zich een paar keer. Zij verdween de badkamer in en hij lag op het bed uit te rekenen hoe veel hij te laat zou komen op z’n werk. En vooral na te denken hoe het kon dat het toch niet was geworden wat het zou moeten worden. Terwijl hij lag te suffen was zij uit badkamer gekomen en in een formidabele sprong op het bed gesprongen. Om hem vol op de bek te pakken. En sindsdien ging het heel goed tussen die twee, zo hoorde ik.

Op de vraag of ze nog lang en gelukkig leefden kan ik nog geen antwoord geven. Het verhaal is namelijk nog geen week oud.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *