Flashback

…maar de zomer van 2003 overtreft die van 1947 nog niet….

Op het station van Amersfoort verzamelen een groot aantal soldaten zich. Vanuit Nederland zal een leger gestuurd worden naar Indië, om daar de opstand te bedwingen. In de hitte wordt al het bagagemateriaal bijeengebracht op het station. Een sergeant-majoor, een luitenant, een korporaal en enkele soldaten hebben de opdracht gekregen om de bepakking in de trein te laden. Zwaar werk met de hitte die alle records overtreft. De korporaal maakt z’n bovenste knoopje los, om zich een beetje te verkoelen. Maar dat past niet bij de discipline die het trotse Nederlandse leger kent. De sergeant-majoor corrigeert hem, en draagt hem op het knoopje weer vast te maken. Zo gaat het een paar keer. Maar discipline is discipline, het knoopje zal dichtblijven.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *