Het heeft de afgelopen dagen nogal geregend hier. Zoals het in andere delen van Nederland ook heeft geregend. En omdat de afvoer van de put op straat hier niet goed werkt, staat er een plas van 3 meter doorsnede, en 15 centimeter diepte. De gemeente is er al tientallen keren langsgeweest met zo’n karretje, om de put een goed leeg te zuigen, maar dat schijnt niet te helpen.

Tot grote vreugde van de kinderen in de buurt. Want je kan allerlei spannende dingen met zo’n plas. Het begint meestal met de fiets, zo hard mogelijk er door rijden om het water te laten spetteren. Dan gaan ze er naast staan. Hoever kan je gaan, zonder dat je voeten nat worden. Schuifelend langs de rand, en toch natte voeten halen. Dan er maar helemaal doorheen lopen. En vervolgens met je handen aan het water, even voelen hoe koud het is. Uiteindelijk gaan ze er in zitten, en in sommige gevallen er zelfs in liggen.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *