Top 16

Het begon met een postje van Dr. Aap, over zijn favoriete 5 liedjes. En ook bij Karin en Elmer las ik hun top 5. En ik dacht na of ik ook een top 5 kon verzinnen.

Eerlijk gezegd heb ik daar zo m’n bedenkingen bij. Toen ik voor het eerst op de radio de top 100 allertijden hoorde, vond ik dat wel een mooi idee. Ik bedacht dat ik er ook een kon gaan maken. Een vel papier uit de kast en maar een lijst maken. En elke keer als ik iets leuks hoorde schreef ik het op. Mijn Engels was nog zo slecht dat ik alles maar zo opschreef zoals ik het hoorde. Evrie Dee van Phil Collins, dat stond er zeker in.

Mijn eigen top 100 is nooit afgekomen. Langzaam kreeg ik door dat ik alleen de liedjes die op dat moment een hit waren bovenaan zetten. Na een paar weken was ik het dus ook niet meer eens met m’n eigen hitlijst. Dat is wel het grootste bezwaar dat ik heb tegen lijstjes maken. Het zijn zulke momentopnamen. En daarnaast: 100, of 5 liedjes kiezen is nogal arbitrair. Waarom geen 6, of 7?

Zo liet ik het thema rusten. En rusten.

Maar er kwam een iPod in huis, en die heeft zogeheten afspeellijstjes om muziek te organiseren. En ik maakte een lijstje met muziek die ik heel erg mooi vind. Elke keer als ik een mooi liedje hoor, wordt het toegevoegd. En zo kwam ik met toch een soort van lijstje. Het zijn er 16. Wat vind u van een top 16?

De volgorde is willekeurig:

Pearl Jam / Black

Frank Boeijen / Taal Van De Tijd

Pink Floyd / Wish You Were Here

Tim Hardin / How Can We Hang On To A Dream

Van Dik Hout / Brief Aan Iemand Die Ik Niet Heb Gekend

Marco Borsato / Wat Is Mijn Hart (Live)

Bruce Springsteen / You’re Missing

Blof / Ze Is Er Niet

Van Dik Hout / Omdat Er Ergens Iets Op Ons Wacht

Queen / The Show Must Go On

Rowwen Heze / Gespeegeld In Het Roam

Procul Harum / Whiter Shade Of Pale

Radiohead / I Will

Gary Moore / Still Got The Blues (Full)

Radiohead / Exit Music (For A Film)

Coldplay / High Speed


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *