Net op tijd

Vrolijk fietste ik de binnenstad in, zonder ook maar oog te slaan op het verbodsbord. Die borden geven aan dat de binnenstad voor het grootste deel voetgangerszone is. Alleen is er in zeker de helft van dat voetgangersgebied zelden een voetganger te zien. Zeker als je er op donderdagmiddag bent. Dan kan je in de praktijk gewoon doorfietsen. Wat ik dus ook doe.

Maar ik was nog geen 50 meter het bord voorbij, of daar zag ik een agent. En agenten delen boetes uit voor illegaal fietsgedrag. Zero-tolerance, noemen ze dat. Of het ook iets te maken heeft met het dichten van het begrotingstekort, weet ik niet. Net op tijd sprong ik van mijn fiets af en wandelde voorbij de agent alsof er niks aan de hand was. Besparing: 34 euro.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *