Nieuwegein Aan Zee

Wat doen artiesten als de feestdagen er aan komen? Juist, ze brengen of een Greatest Hits album uit of een live-album. Zo ook Spinvis. Na het enorme succes van het gelijknamige debuutalbum is er nu Nieuwegein Aan Zee. Dit pakket bestaat uit een CD en een DVD.

Op de CD vind je een 4 nummers die elders werden uitgebracht, maar niet op het album stonden. Als echt knutselaar heeft Spinvis ook een aantal van die nummers herzien. Daarnaast staan er ook nog 5 live-nummers op, waaronder een fantastische jazz-uitvoering van Handige Tante / Jongen Met Geld. Alle nummers klinken nogal anders dan op de debuutcd; het grootste deel van de elektronische muziek werd namelijk live-gespeeld tijdens de optredens.

De DVD bevat een grote hoeveelheid materiaal. Als belangrijkste is er een film waarin het verhaal achter de live-optredens wordt verteld. De oorspronkelijke muziek werd vrijwel helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd, nu met live-muzikanten in plaats van de samples. Je ziet de problemen die er zijn met de afstemming van de verschillende instrumenten. Maar het verhaal eindigt goed: uiteindelijk staat er een heel bijzonder ensemble. De film over het ontstaan van het Spinvis-ensemble duurt ruim een uur. Verder bevat de DVD allerlei videoclips, livebeelden en plaatjes.

Spinvis Live is een andere Spinvis dan degene die we van het debuuralbum kennen. Eigenlijk is er een hele nieuwe Spinvis ontstaan. Het lijkt veel op Jazz, het is af en toe een beetje kabbelend en wat minder dynamisch. Maar nog steeds heel mooi. Nieuwegein Aan Zee is een goed pakket: veel voor weinig.

Bij MijnKopThee kunt u dezer dagen een mp3 van deze cd beluisteren.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *