Biologie

21 december. De kortste dag van het jaar. Duurt net als andere dagen wel 24 uur, maar is grotendeels gevuld met donkere uren. En in die donkere uren kom je tot een ontdekking. Er is een verandering gaande in Nederland: overal duikt de lichtslang op. Deze slang zal niet bijten, maar wikkelt zich om huizen en heen, om dan gedurende donkere dagen op te lichten of te knipperen. Talloze huizen vielen al voor de lokroep van dit beest. Het blijkt dat de lichtslang ook buiten de oorspronkelijk habitat (Disneyland) erg goed kan overleven. Binnenkort begint het broedseizoen van de lichtslang. In dit broedseizoen legt de lichtslang z’n eitjes in de dakgoot, om de volgende generatie zeker te stellen. Deze generatie zal namelijk in de weken na 26 december uitsterven, en de volgende generatie zal volgende jaar weer verschijnen.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *