Olifant

De houten olifant steek z’n slurf de lucht in – elke dag weer. Het is een vrij grove houten uitsnijding van een olifant, afkomstig uit Zuid-Afrika. Meegenomen voor me door iemand die er is geweest als kleine cadeau. De olifant wandelt over m’n bureau. Gisteren stond het links, eergisteren rechts, en net was ik er al weer mee aan het spelen. Misschien mag het olifantje vandaag wel vlak voor m’n toetsenbord staan. Kan het meekijken naar wat ik allemaal aan het doen ben. Voorzichtig krab ik de olifant achter z’n oren. Het schijnt dat olifanten dat fijn vinden. En je moet toch wat doen om je olifant tevreden te houden. Want misschien is de olifant diep in z’n houten olifantenhart wel heel ongelukkig. Hij mist hier al z’n soortgenoten. Ik zal eens bellen met de dierentuin of ze nog een plekje overhebben.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *