Mannetje

In dit gebouw loopt een mannetje rond, vooral bij de koffieautomaat Hij is de aanvulling op de plantenbakken, banken en de plastic bekertjes waar iedere illegale roker z’n sigaret in uitmaakt. Er is hier geen gedoogruimte, maar niemand controleert en dus is het wordt het vanzelf gedogen. Hij doet geen kwaad, hij loopt enkel wat rond door het gebouw, inderdaad vaak met koffie. Soms vraag hij aan mensen hoe laat het is, en een keer zag ik hem een praatje aanknopen met iemand. Het is vreemd – je gaat even koffie halen – drinkt het bij de automaat op omdat je even weg wil zijn van de werkplek – en ondertussen zie je hem een keer naar links lopen, uit het raam kijken en weer verder lopen. Binnen twee minuten loopt hij weer de andere kant op. En zo verslijt hij, geloof ik, hele ochtenden en middagen. Wat hij hier doet? Geen idee, ik ken z’n naam niet, al heb ik wel eens gehoord dat hij hier een officiële functie heeft.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *