Streepjes & puntkomma’s

Ik schreef zomaar wat gedachten op – regel voor regel, enzovoort. En opeens viel het me op – ik ben gek op het gebruik van het gedachtenstreepje. Of het gebruik ervan nu helemaal gramaticaal en typografisch correct is weet ik niet – maar het is wel een leuk ding. Dit is dan ook een stukje met een heleboel streepjes – telkens betrap ik mezelf dat ik er weer een wil gebruiken.

Eerder was had ik al eens een keer geconstateerd dat ik puntkommaverslaafd was; toen typte ik geen punten meer maar eindigde elke zin met een puntkomma;daardoor werd het hele verhaal af en toe een beetje onleesbaar.

Binnenkort raak ik vast aan de ampersand (&) verslingerd. Bereidt u vast maar voor.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *