Voetbal

Dat spel met die bal blijft ons wel bezig houden. Uiteraard heeft u zich al ingeschreven voor de Weblogger EK Poule van Casaspider. Dan heeft u vast ook al voorspellingen ingevoerd, waarin Nederland op glorieuze wijze kampioen wordt.

Ja?

Ik moet u waarschuwen. De Nederlandse ziekte, beter bekend als de onmogelijkheid om penalties te verzilveren bestaat nog steeds. En de Nederlandse ziekte komt voor in alle lagen van de bevolking.

Afgelopen donderdagavond speelde ik een klein voetbaltoernooi. Wonderlijk genoeg behaalden we de halve finale. We kwamen op een 3-1 voorsprong, maar de conditie was niet goed genoeg om een Italiaanse verdediging vol te houden. Onze catenaccio hield het niet, en het werd 3-3. Penalties waren het gevolg.

En dan heb je als keeper wel een heel groot doel. En is 11 meter niet eens zo heel veel.

De Nederlanse ziekte openbaarde zich volledig. Ik hield 2 zwak ingeschoten penalties, zag er 2 naast het doel gaan en moest er maar 2 binnenlaten. Mijn teamgenoten wisten er 3 in te schieten. (De finale verloren we vervolgens met 5-0).

Maar die ziekte: 7 van de 12 penalties gemist. Onvoorstelbaar. Ik ga Oranje t-shirt maar weer opbergen. Of toch maar niet, misschien wordt ik nog gevraagd als reservekeeper.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *