Winkeltje

Ik was in Alkmaar vanmiddag. Leuke stad, mooi zonnetje en veel mensen. Op de een of andere manier ziet iedereen er mooier uit met dit soort weer.

In een straat aan de rand van het winkelgebied kwam een boekenantiquariaat tegen. In de etalage lagen simpelweg stapels moet boeken tegen de ruiten aan. Een blik naar binnen liet zien dat er binnen nog veel meer boeken, op ongelofelijke stapels. Van muur tot muur gestapeld, en in grote kasten, waar liefst nog een stapel van een meter voor stond. Waarschijnlijk werd hier het wereldrecord in boeken per vierkante meter gehaald.

Heel veel boeken

Ik liep de zaak in, en ik meldde aan de toesnellende verkoopster dat ik liefste zelf even wilde rondkijken. Dat was goed, en als ik iets niet kon vinden, dan kon ze wel helpen. Er was namelijk wel een soort van indeling aangebracht, al was dat een beetje zoeken. Ik snuffelde wat rond, en kwam toevallig de Tolkien Lexicon voor een zacht prijsje tegen. Ik keek nog even bij de atlassen, die in een voormalige opbergkast terecht waren gekomen. Maar hoe verder ik de winkel in wandelde, hoe meer ik problemen kreeg om door te lopen. Ik was simpelweg te breed om tussen de stapels boeken door te komen. Toen ben ik maar achteruit geschuifeld, en rekende af bij de kassa, blij dat de wereld nog niet zo’n eenheidsworst is.


Comments

3 reacties op “Winkeltje”

  1. Heerlijk zo’n winkel. Daar zou ik uren zoet kunnen zijn!

  2. Ja heerlijk. Ik had me erg verheugd op in Den Haag werken: nieuwe winkels! Maar 90% blijkt exact hetzelfde als in iedere andere stad….

  3. Geweldig, dat soort winkels. Moet je als je ooit in apeldoorn bent een keer bij de tweede lezer langs gaan. Niet zo rommelig, maar wel tien (of misschien elf) keer zo gezelig. En je krijgt thee als het een beetje meezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *