Zomers

Als ik thuiskom zie ik de bui al hangen. Letterlijk. Een zogeheten schip met zure appelen hangt in het zuiden klaar, dreigend en intimiderend. Een schip is trouwens een wat zuinige omschrijving, een mamoettanker lijkt een betere omschrijving voor deze donderwolk.

Binnengekomen zet ik de muziek weer aan. In een modern stuk rampt er iemand op de toetsen van een piano, wat het dreigend sfeertje nog wat versterkt. Het buitenlicht is vreemd geworden; doods en wit. Alsof er iemand in het groot heeft lopen spelen met de effecten uit Photoshop. Momenten gaan in stilte voorbij. Alles trekt zich terug nu. Een windvlaag, even voordat de bui los barst. Het getik op de de ruiten van hagelstenen, het gekrakeel van de donderslagen en het zenuwachtige geflits.

Even snel als het komt gaat het ook weer voorbij. Buiten wordt de draad weer opgepakt. Het is nog steeds 8 juli. En ik vraag me af of de zomer nog gaat komen.


Comments

6 reacties op “Zomers”

  1. Ben bang dat we een late zomer gaan krijgen, waarbij regen later uit zal gaan blijven….Waar zijn de vroege zomers gebleven.

  2. Ben bang dat we een heel kort zomertje krijgen.

  3. Mijn tuin vindt het heerlijk, alles wat vorig jaar al uitgebloeid of uitgedroogd was bloeit nu prachtig. Ik moet nog een beetje wennen aan die herfst die zomer heet…

  4. Het is HERFST in juli! (mag ik ff vloeken?)

  5. @Zeppo: het is inderdaad minder sproeien en water geven, maar of die hagelstenen nu zo heel goed zijn voor het groen, betwijfel ik toch ook.

  6. Dat vraag ik mij ook af.. Ik wordt er helemaal moe van.. Maar hopen dat als ik straks vakantie heb de late zomer begonnen is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *