Diversen

1.

Jawel, om 4 minuten voor half acht vanavond was het zover: ik kreeg een bezoeker uit de Federale Staten van Micronesië. Nu is mijn beheersing van het Micronesisch niet meer bijster goed, maar ook aan u een hartelijk welkom op dit log.

2.

Bij Jetje was er een stukje te bewonderen over de perforator. Inderdaad, ook om aan te tonen dat werkelijk overal over gelogd kan worden.

De elektrische perforator kwam ik een maand geleden voor het eerst tegen. Op een tafel stond een grijsbruin apparaat, al jaren oud. Er zat een stekker aan die in het stopcontact was gestoken, en de oranje aan/uit knop brandde. Staande aan de tafel probeerde ik eerst een paar blaadjes proef te draaien. Want als het een keer fout gaat kan je niet meer terug. Na even gezocht te hebben kon ik het voetpedaal ook bedienen. Dat voetpedaal was namelijk niet ontworpen voor mensen met schoenmaat 46.

De rest van het verhaal van de elektrische perforator is saai en degelijk. De radio stond aan, en probeerde het geluid van de kopieermachines te overstemmen. De DJ verzocht zijn luisteraars om nummers aan te vragen die begonnen met ‘Let’ (zoals Let’s Dance van David Bowie), omdat het Nederlands Elftal die avond zou voetballen tegen Letland. In een half uurtje perforeerde ik een paar honderd vel, in stapeltjes van 6 of 7 vel tegelijk. Het was inschuiven, controleren, perforeren, en wegleggen.


Comments

4 reacties op “Diversen”

  1. Maarten! Wat jij toch allemaal niet meemaakt!
    Een elektrische perforator heb ik nog nooit gezien, laat staan ??n met voetpedaal!

  2. Zo, last van een inspirationele dip?

  3. De Federale Staten van Micronesi?…ik ben jaloers 🙂

  4. mijn god… wat ben ik vreselijk uit de tijd!! Ik had nog nooit van een electrische perforator gehoord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *