Het stond er nog, bijna onveranderd, bijna hetzelfde. Het lijkt lang geleden dat ik daar was, maar blijkens de omgeving is dat het niet. Er ligt nieuwe bestrating, dat is waar. Maar gezien de hoeveelheid zand op de rode steentjes kan het nooit lang geleden zijn. Vijftig meter verder wordt dat bevestigd: de stratenmakers zijn aan het werk. Ik was terug op de plek waar herinneringen wonen. De plaats van het misdrijf, zo u wilt. Fysiek is er niets verandert en toch is de plek niet meer hetzelfde.

Met die vraag liep ik daar vanmiddag rond. Nu ben ik er achter dat ik degene ben die is veranderd.


Comments

Eén reactie op “Terug”

  1. Lief zegt altijd: je kunt nooit terug gaan.

    mooi stukje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *