Been there, done that

Den Bosch was het doel vandaag. Of, vergeef me, ’s Hertogenbosch natuurlijk. Deze zomer was ik nog maar weinig aan fotograferen toegekomen, en vandaag vond ik het weer eens tijd.

Op de heenweg twijfelde ik al. En wat ik vreesde gebeurde ook. Ik had het idee dat ik het allemaal al eens eerder gezien had. Weliswaar in andere plaatsen, maar met dezelfde soort foto’s. Technisch in orde, maar weinig verrassends.

Dus schoot ik maar negen foto’s en besloot toen dat ik er niet veel meer te zoeken had. Op de terugweg dacht na over de oorzaak. De formule leek uitgewerkt. En daar lag ook het probleem: het is een vast stramien van fotograferen geworden. Het spontane, het intuitieve is weg. Uiteraard krijgt iedereen die iets wil maken daar last van: vernieuwing leidt tot een nieuwe patroon, tot nieuwe gewoonten.

Enfin, ik ga me bezinnen. Iets nieuws proberen te bedenken. Voorlopig mag u het doen met bovenstaande foto – de minst slechte van vandaag.


Comments

5 reacties op “Been there, done that”

  1. vreselijk besef en ook: uit leegte groeit weer creativiteit.

  2. En zo groei je en groei je en groei je.

  3. wat heb je toch tegen Den Bosch?? Eerst de bosse bollen en nu een fotografeerblok (?)?

  4. @Daphne: dit had weinig met Den Bosch te maken. Dit had overal kunnen gebeuren.

  5. @Maarten: oef… gelukkig maar… want Den Bosch is echt best leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *