Zinsnede (2)

‘Met alle respect…’ kun je volgens mij vertalen met ‘Wat jij zegt is totale onzin waar ik mijn reet mee afveeg, maar omdat het onze werkrelatie misschien zou schaden neem ik alvast maar een, overigens tot niets verplichtend, voorschotje op een prettige toestand zonder conflicten en verantwoordelijkheid en overigens, wat zei je ook alweer precies, ach laat ook maar, ik heb toch niet geluisterd want ik heb op mediatraining een heel handig hol babbeltje geleerd en dat ga ik nu afdraaien.’

Uit: Adriaan Jaeggi, Luxeproblemen

En sinds ik dit las kan ik dit zinnetje dus niet meer ‘normaal’ horen


Comments

2 reacties op “Zinsnede (2)”

  1. vervelend is dat he, zo heb ik ooit een betoog gelezen tegen het gebruik van het woordje ‘ik’ als begin van een zin en daar kom ik ook niet meer overheen.

  2. het is toch raar dat je hersenen dat soort dingen wel kan onthouden en ander ‘belangrijke’ dingen (zoals bijvoorbeeld je boodschappen of afspraken) blijkbaar niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *