Beelden en woorden

435 foto’s in ongeveer twee weken, dat betekent dat de fotograaf in mij wakker is. En als die fotograaf eenmaal wakker is dan is hij niet te stoppen. In zo’n bui zijn er overal beelden op die eigenlijk vastgelegd moeten worden. Sinds ik terug ben uit Canada heb ik de camera niet meer gebruikt – uitgeleend aan Zus die naar Parijs is. Maar de fotograaf is nog niet gaan slapen.

Gistermiddag reed ik met de tram over de Amstel. Het water schitterde in de zon. Ik moest denken aan George’s club voor mensen die de Amstel fotograferen. Als ik vaker in Amsterdam zou zijn zou ik lid kunnen zijn – want die stad ziet er fotogeniek uit

Bij het station zag ik een poster van War Child. Het is communicatie zonder woorden – een beeld en een logo doen het werk. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, hoor je soms zeggen. Dat was hier van toepassing, maar in hoeverre is het overal van toepassing? Ik bedacht dat woorden sterker zijn op het terrein van abstracties. Waar het om concrete zaken gaat – een tafel, een koe, daar zijn beelden het effectiefst. Maar probeer abstracties als integriteit of vervreemding maar eens te verbeelden.

Enfin, beelden en woorden. Ik filosofeerde er wat op los terwijl de trein langs een weiland reed. Avondlicht en de koeien die naar de stal lopen – daar had ik zo een foto van kunnen maken.


Comments

2 reacties op “Beelden en woorden”

  1. Klinkt me bekend in de oren.. Met het verschil dat ik zelf meestal de neiging om alles in woorden i.p.v. beeld vast te leggen..

  2. soms zegt een woord ook meer dan duizend beelden…
    maar ja ik ben ook van het woord;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *