De Hondenkoning

Op 11 kilometer hoogte las ik de Hondenkoning, het boek van Walter. Waarschijnlijk was ik de eerste die het boek las terwijl ik ondertussen boven Groenland zweefde.

Ook mij viel de parallel met de Avonden op. De tijd van het jaar, de anti-held (al lopen er voornamelijk anti-helden rond in hedendaagse boeken). Maar de Avonden vond ik een waardeloos boek en de Hondenkoning was best goed. Daar hield de overeenkomst dus op.

De Hondenkoning moet je niet lezen voor het verhaal. Het verhaal is vrij dun en bevat te veel overeenkomsten met Sloterparkbad, dat eerder in de Gids stond. Maar wat het boek wel maakt, is de consequente stijl. Wat op een weblog vanwege de lengte van de stukjes niet zo opvalt, wordt steeds duidelijker in een boek. En dan is dit boek nog niet zo dik: 140 pagina’s. Iets meer had gemogen: het verhaal had een graad complexer kunnen worden en tegelijkertijd had de dramatiek van de anti-held Eug wat meer uit kunnen komen.

Al met al is de Hondenkoning goed leesbaar en een aardig boek. Genoeg om mijn aandacht te houden bij komende titels.


Comments

3 reacties op “De Hondenkoning”

  1. dankjewel
    ik ben zo slecht in het schrijven van recensies maar dit zegt wel zo’n beetje wat ik zou willen zeggen

  2. Ik heb het boek in mijn handen gehad maar niet gekocht. Het was ook zo dun. Wel een mooie voorkant. Wellicht koop ik het de volgende keer dat ik in de boekhandel ben wel.

  3. Ik heb met de Hondenkoning en Letmestayforaday in mijn handen gestaan en nam uiteindelijk Letmestayforaday mee naar huis. En waarachtig een boek over iemand die – nu al – zoveel heeft geleefd en meegemaakt. Daar zou ik dus geen ‘moderne versie’ van De Avonden in de plaats willen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *