Beelden en woorden (2)

Als ik op zondag hier een foto post, is het niet altijd duidelijk wat er wordt afgebeeld. Meestal slaat u ijverig aan het raden, en soms succesvol. Afgelopen zondag ging het bijvoorbeeld om een wijndestillatievat en een foodcourt (een foudcourt is een ondergronds winkeleetcentrum, met allerlei soorten fastfood. Deze lag onder de wolkenkrabbers van Toronto. Ondanks het feit dat het eten er best binnen te houden is, heeft het de sfeer van een afwerkplaats, waar mensen vooral individueel een maaltijd naar binnenwerken alvorens weer aan het werk te gaan).

Op zich begrijpelijk dat u dat niet altijd raad. Maar het is wel een leuk spelletje. Ik heb hier nog een foto liggen die me wel intrigeert. Een waarbij je wel een verhaal moet verzinnen. Dus: gaat u gang. Over twee dagen mijn eigen verzinsels, alsmede het verhaal over deze foto.


Comments

4 reacties op “Beelden en woorden (2)”

  1. Het was weer winkelzondag en dat vrouwmens van hem had hem meegesleurd. Natuurlijk had hij geen zin in winkel in en winkel uit, maar ja. Na een paar jaar huwelijk was de beste en meest vredelievende mening die hij kon hebben h??r mening.
    Ze was in een kledingwinkel blijven steken (klerewinkel, zo noemde hij het liever) en paste het ene rokje na de andere broek. In een onbewaakt ogenblik had hij de benen genomen en zat voor de winkel op het stoepje te wachten. Natuurlijk zou er straks weer ruzie van komen. Even had hij wat rust. Geen winkel, geen vrouw.

  2. Hij zit op zijn gemak te wachten op wat komen gaat. “Wat maken die mensen zich nu al druk”. “Het duurt nog zeker een uur, voor dat het monster zich laat zien”. Het zee monster, daar hebben de mensen het al dagen over, elke dag rond een uur of 5 laat hij zich zien. Een paar tellen maar en dan verdwijnt hij weer. “Wat zou het voor een beest zijn?”

  3. o, dat zie je zo: die wacht, hij wil door, maar die hannes met wie hij af gesproken heeft is er nog niet en omdat die pneumatische boor te zwaar is om alleen te bedienen wacht ie.

  4. De nieuwe Aziatische Messias zit er iedere dag, op dat drukke punt aan de oceaan. Klaar om de argeloze en zoekende mensen te verrijken met zijn wijze woorden. Jammer alleen dat de mensen er geen behoefte aan schijnen te hebben en hem zelfs wat meewarig aankijken. Maar de nieuwe Messias wacht. Hij heeft geen haast. Wel het eeuwige leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *