Erik O.

Zelden schrijf ik over de actualiteit. Niet dat ik er geen mening over heb, maar ik denk niet dat die heel veel toevoegd. Voor goede opinierende stukken is een krant een betere bron.

Vandaag een uitzondering. Hier vind u het persbericht dat aankondigt dat het Openbaar Ministerie in hoger broep gaat in de zaak Erik O. U weet wel, van die marinier die in Irak een plunderende Irakees doodschoot. Of niet, daar gaat de zaak juist om.

Toen ik het las dat er een hoger beroep kwam vroeg ik me af wat het OM bewogen kan hebben. Zowel de publieke opinie als de rechtbank waren toch wel duidelijk geweest. Vermoedelijk heeft deze zaak dus niks te maken met of Erik O. wel of niet schuldig is. Het lijkt me meer het tragisch gevolg van een ordinaire machtsstrijd tussen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Defensie.


Comments

Eén reactie op “Erik O.”

  1. Sowieso een belachelijke kwestie! Je zit niet voor niets als marinier/soldaat in Irak! Zodra er zich een situatie voordoet waarbij gevreesd zou kunnen worden voor de eigen veiligheid, mag er geschoten worden! Kortom: Erik O. heeft het goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *