Blij van klein dingen

Nee, het is niet langer 1997. Gelukkig is het bij de meeste mensen doorgedrongen dat het niet nodig is om een kermis te maken van je ontwerpen.

Zo ook in Powerpoint presentaties. Less is more, meestal. Ook het aantal draaiende plaatjes en opsommingen die binnenkomen vliegen is afgenomen. Het aantal goed ontworpen templates is toegenomen. Er bestaat wel zoiets als vooruitgang.

Gisteren viel me voor het eerst iets nieuws op. Een stukje navigatie in de slides. De presentatie bestond uit 5 onderdelen, die als klein rijtje bovenaan de slides stonden. Een heel simpel en geniaal idee, want dan hoef je nooit meer te vertellen hoe een presentatie is opgebouwd! Eindelijk af van dat neuzelstukje aan het begin. En bovendien zien de ongeduldige toehoorders meteen hoe lang ze nog moeten blijven zitten voordat ze koffie kunnen drinken.

Ja, er bestaat wel zoiets als vooruitgang


Comments

2 reacties op “Blij van klein dingen”

  1. zou het werkelijk het eind van de neuzelstukjes betekenen?

  2. Hm, dat less is more principe zit bij de medewerkers die iets op ‘mijn’ internet willen nog niet tussen de oren vrees ik:-(
    (om maar eens een erge uitdrukking te gebruiken…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *