Conflict

Zojuist typte ik een mailtje. En ik stuitte weer op een aloud conflict: hoe combineer ik het gebruik van haakjes in een zin met het gebruik van getypte smileys.

(Hier maak ik dan een grapje ๐Ÿ™‚ en dan moet er ook nog weer een sluitende haak achter). Zo lijkt het alsof de haken twee keer gesloten worden, en dat ziet er tamelijk gruwelijk uit, want dat kan logisch gezien niet.

Een mogelijke oplossing is het gebruik van vierkante haken [zoals deze], maar die zijn zo lelijk. Iemand een oplossing?


Comments

12 reacties op “Conflict”

 1. (Ik ga voor het pragmatische: gewoon twee haken achter elkaar ;-))

 2. (Of soms een spatie, maar da’s minder mooi ๐Ÿ™‚ )

 3. Heel eigenlijk vind ik smilies iets voor de chatroom, msn of desnoods een sms, wat niet betekent dat ik het nooit doe. Gewoon zoals lokje voorstelt omdat de mensen die het lachende gezichtje herkennen het waarschijnlijk toch als ??n geheel apart leesteken zien

 4. (als ik een tussen-haakjes-zin eindig met een smiley, is dat ook meteen haakje sluiten. But maybe that’s just me ๐Ÿ™‚

 5. Maarten, het gebruik van smileys kan dus echt niet meer; dat is zoooooooooo januari 2005. Weet je wat wel helemaal fat kick da bomb is?! Accolades. Die gaan het dus echt helemaal maken de komende maand. Heb je ze weleens goed bekeken?

  Nou, de ontvanger hoogstwaarschijnlijk ook niet. En juist daarom zal jouw e-mail extra aandacht ontvangen. Accolades zijn gewoon dope, weet je?

 6. (wat zijn accolades?)
  Ik ga ook voor de streepjes. Of mijn zin ombouwen. Maar niet twee haakjes achter elkaar.

 7. Accolades zijn deze dingen {}.

 8. Nou moe — ik zie mijn eigen comment niet? Weggesmiled? =]

 9. Oh, wacht, gepreviewed-maar-vergeten-op-te-slaan. Silly me.

 10. Smilies? Wat zijn dat? Wacht! Dat wilde ik nooit weten en wil ik nog steeds niet weten.

 11. jaaah, Japanse smileys!!

  {*_*}

  [+_+]

  (#_*)/

 12. anoniemmpjee avatar
  anoniemmpjee

  wat betekenen deze mileys: OZ *8=(: :?) *8- 8 80 8-S (H_H)
  reageeer snell ik moet het supersnel wete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *