Het was ochtend, ik fietste

Er was geen regen of mist te zien en toch werd ik gaandeweg natter. Een soort regen – kleine deeltjes die zich op je voorhoofd verzamelen.

In een bushokje zat een man. Een dikke man, met een enorme buik. Als ik mocht raden hoe zwaar hij was had ik minstens 150 kilo gezegd. Meer zou ook kunnen. Hij had zijn jas open, en een blauw overhemd met oranje spikkeltjes aan. Het paste slecht om zijn te groot lichaam. Hij brak er nog net niet uit.

Ga dan toch niet met de bus, dacht ik, en ik trok flink aan het stuur terwijl ik de dijk op reed. Fietsen is toch veel beter voor de gezondheid, is mijn ingefluisterd door allerlei reclamespotjes en waarschijnlijk is dat ook nog wel zo.

Toen ik 20 minuten later weer terug reed, was de man er nog steeds. Vermoedelijk is fietsen niet alleen gezonder, maar ook sneller.


Comments

Eén reactie op “Het was ochtend, ik fietste”

  1. Toch is 150 kilo meetorsen op de fiets niet in alle gevallen goed voor het hart. Het blijft evenwel sneller 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *