Metro

Ik stapte van de roltrap af en zag het bordje van de metro. Nog 1 minuut wachten, beweerde het bordje. Fijn. Ik houd van metro’s, maar ik houd nog meer van de bordjes bij de metro die beweren dat ik nog 1 minuut hoef te wachten.

Ze geven een geruststellend soort controle. Die bordjes wil ik overal wel. En liefst met vergelijkbare betrouwbaarheid en wachttijden. Maartens kritische geweten reageert als eerste: Wat ben je toch ongeduldig!


Comments

4 reacties op “Metro”

  1. Kan soms handig zijn, maar het ontneemt een mens een beetje de spontaniteit en het gewoon even wachten, als ze overal zouden staan..

  2. In Thailand (maar vast niet alleen daar) zag ik grote aftelborden bij verkeerslichten. Nog x seconden tot het groen wordt. Het schijnt mensen inderdaad rust te geven. Zulke bordjes zouden in het postkantoor of bij de bakker ook niet misstaan.

  3. @Novio: die dingen staan ook in Nederland. Sterker nog, ik weet er een te staan op nog twee kilometer van huis.

  4. Kijk, dat wist ik dus niet. Nu wel dus ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *