Bloed, zweet en tranen

NS plaatste vanmorgen in treinkrant Metro een advertentie waarin werd uitgelegd hoe het zat met die grote computerstoring in Utrecht vorige week. Hoewel, uitgelegd. Na het bekijken van de advertentie wist ik nog niet wat er nu precies mis was met die computers. Wel stond er een plaatje van NS-medewerkers die gestrande reizigers hielpen. Mensen helpen, dat doet het vast goed, moeten ze hebben gedacht bij NS Communicatie

NS plaatst vaker van dat soort feelgood-advertenties. Een van de onderdelen in die advertenties is het citaat. Meestal een schrijver, meestal een die de geneugten van het reizen bezingt. Vandaag was gekozen voor Churchill’s ‘I have nothing to offer you but blood, sweat and tears’.

En zomaar, vraag ik me af, hoe moet iemand die de context van die uitspraak niet kent, daar ooit iets positiefs in zien?


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *