Sluipverkeer

Het dijkje ligt midden in de rand van de stad. Je zou het niet zeggen – een rits bomen en kleine pitoreske huisjes geven het idee dat je buiten bent. Om dat idee nog wat te versterken is er bussluis aan het einde geplaatst, zodat elk doorgaand verkeer om moet rijden.

Toen een witte kleine Mercedes langs kwam rijden vroeg ik me al af wat die kwam doen. Hij reed recht op de bussluis af. Geen spoor van bestemmingsverkeer. Zou hij keren, vroeg ik me af, terwijl ik rustig verder fietste.

Krak-krak. Hij reed door, bleef even hangen. Gaf een klein beetje gas. Krak. Kwam over de sluis heen, en trok aan de andere kant voorzichtig weer op. Schijnbaar zonder zware beschadiging aan de onderkant van de wagen.

Tsssk. Laat dit niet al te bekend worden bij het sluipverkeer. Voor je het weet is het pitoresk weggetje niet meer.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *