Beter goed gejat

Misschien heeft u het gehoord dat er een nieuw album van Coldplay uit is. Vele critici roepen dat het een album is dat wel erg op U2 lijkt. OOR stelde bijvoorbeeld dat het klinkt alsof The Edge meespeelt op sommige nummers. In het interview ontkende Coldplay dat; het gitaarspel leek juist op dat van The Verve.

Later luisterde ik naar dat album van Coldplay. Oordelen doe ik niet na 2 luisterbeurten. Dat mag niet, zegt Chris Martin in hetzelfde OOR-interview. Maar er viel me wel iets op.

Luistert u eens naar deze sample. Het zijn twee stukjes van 20 seconden muziek, gescheiden door 3 seconden stilte. Het eerste stukje is een deel uit Talk, track 5 van het nieuwe album van Coldplay. Het tweede stukje is afkomstig van U2, namelijk uit Dirty Day (Junk Day Mix).

Mag u oordelen. Berust elke overeenkomst op toeval?


Comments

Eén reactie op “Beter goed gejat”

  1. Ach, tuurlijk niet. Megalomane Martin wil de grootste band op aarde worden en doet een beetje U2 na. En lekker bombastisch. Afvoeren via de zijdeur wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *