Balpencirculatieprocessen

Er zijn twee soorten mensen: filers en pilers (engels: to file: archiveren, pile: een hoop). Filers ruimen hun spullen op, en hebben een net bureau. Pilers zijn tegenovergesteld: ze zijn in staat grote hoeveelheden papier en spullen rond zich te verzamelen zonder enige neiging tot opruimen.

Het gevolg is dat de filer iets kwijt raakt omdat het te goed opgeruimd is, en dat de piler iets kwijt raakt omdat het in de stapels verdwijnt.

Zo ben ik ? piler van nature ? de afgelopen twee weken al twee pennen kwijtgeraakt. Her en der vind ik ook weer pennen. Al maanden maak ik gebruik van een pen van de SVVE zonder dat ik weet hoe die pen bij mij terecht gekomen is. Het is te verwachten dat de circulatie bij filers een stuk minder groot is. Zij bergen hun pennen keurig op en zijn ze niet snel kwijt.

Verondersteld dat de plek waar ik mijn pen achterlaat willekeurig is, moet er een langzame stroom van pennen zijn van pilers naar filers. Pilers raken hun pennen vooral kwijt, terwijl filers ze dus vooral vinden. Kortom, een bericht aan alle filers van deze wereld: mag ik mijn pennen terug?


Comments

5 reacties op “Balpencirculatieprocessen”

  1. Aangezien ik ook een piler ben: jammer voor je, bij mij zal je ze niet vinden…

  2. Je hebt gelijk, ik vis er wekelijks wel een paar uit mijn tas.

  3. Ik ben een piler maar heb toch altijd overal pennen. Ik weet ook niet goed hoe ik dat doe, eigenlijk.

  4. Ik ben ook een piler, maar mn pen is het enige waar ik ontzettend oplettend op ben, die wil ik nooit kwijtraken.. stel je voor dat ik niet meer kan schrijven ;-).

  5. Ik ben een enorme piler, behalve op mijn harde schijf. Reuze gefiled allemaal. Maar wel gevolg van schade en schande, da’s waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *