Laat (Slot)

Vrolijk verlaat Duco het gebouw van de bank. De lui van de bank reageerden goed op hun uitbreidingsplannen, en waren wel bereid hun liquide middelen iets te verruimen. Nu zijn ze tenminste in staat hun nieuwe medewerker aan te nemen. Veel van de vroegere medestudenten waren flink getroffen door de ineenstorting van de IT. Omdat ze nog genoeg mensen kenden die flink onder hun niveau werkten, was er vast wel iemand uit die groep bereid een deel bij hen te komen werken.

Hij belt opnieuw een taxi om thuis te komen. Met de bus reizen is nog te lastig met zijn krukken. Terwijl hij staat te wachten stuurt hij een sms naar Chris met de mededeling dat het is geregeld. Terwijl hij staat te wachten in de zon denkt hij aan de mooie verhalen die hij kent over de eerste jaren van de grote computerbedrijven. Wie weet is hij zijn eigen verhaal aan het schrijven, op dit moment.

Thuis gekomen besluit hij de middag vrij te nemen. Nu het zo goed gaat, kan er best een middagje af. Dat haalt hij zaterdag wel weer in. Hij spendeert de middag in de zon op zijn balkon, en ziet de file op de ringweg langzaam ontstaan. Twee keer komt er een politieauto langs. Elk kwartier de snelbus. De wereld is geruststellend voorspelbaar.

De ochtend erop werkt hij weer. Er ligt nog steeds een stapel facturen die hij moet betalen; dat is achterop geraakt door de drukte. Meteen doen, anders overschrijden ze straks de termijn nog. Hij logt in en ziet dat het kredietplafond inderdaad verhoogd is. Dan vallen hem de transacties van de afgelopen dagen op. Er staat nauwelijks geld meer op de rekening. Dagenlang is er stelselmatig een geldbedrag van de rekening opgenomen. Hij pakt zijn telefoon om Chris te bellen, als hij ziet dat hij een voicemail bericht heeft.

‘Hee Duco’, klinkt Chris op het bandje ‘Ik ken je dromen over het groot maken van ons bedrijf. Jobs en Gates achterna. En ik wil zelf ook wel rijk zijn. Maar ik heb niet meer de tijd om te wachten. Ik sta nu op het moment te vertrekken naar het buitenland. Bedankt voor de samenwerking. Je was een goede compagnon’.

Pas als hij de uren daarna ook twee afboekingen ziet verschijnen in Heathrow Airport, begrijpt hij wat er werkelijk aan de hand is. Duco is te laat, en hij weet het.


Comments

3 reacties op “Laat (Slot)”

  1. Sjonge. Beetje domme vraag, maar is dit fictie?

  2. Ja. Volledig. Morgen meer daarover.

  3. oh, wat een naargeestig eind. bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *