Starsailor: On the Outside

De Britse groep Starsailor heeft een nieuw album. En aangezien eerdere albums Love is Here en Silence is Easy me wel bevielen is het tijd voor een recensie. Starsailor heeft net als concurrent Coldplay de afslag naar stadionrock genomen. En soms is de gelijkenis wel erg groot: luister naar deze sample. Het is groots en bombastisch, en een tikje rauwer dan Coldplay. Ondanks dat ik niet vies ben van een beetje bombast, is dit te veel. Een heel album dat bol staat van Grote Woorden en Pretenties. Muzikaal is er niet veel mis mee, alleen is het evenwicht zoek. Op de afsluiter Jeremiah na speelt Starsailor alles in de vijfde versnelling. Jammer, want dat type liedjes is net wat Starsailor kan onderscheiden.

.


Comments

3 reacties op “Starsailor: On the Outside”

  1. Ik houd erg van Coldplay, maar dan toch vooral omdat het zo heerlijk rustig is. Misschien is Starsailor daarom niets voor mij.

  2. Ik vind Starsailor wel okay, ken er niet zoveel van behalve datgeen ik een keer hoor op de radio…
    De gelijkenis in je sample is inderdaad duidelijk hoorbaar!

  3. Starsailor? Tot nu toe ben ik nog maar weinig mensen tegengekomen die daar ook naar luisteren! Perfect voor in de trein op de mp3speler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *