Burgerplicht

Het was twee straten verderop, hedenochtend. Ik was druk aan het nadenken of het verstandig was om mijn rits dicht te doen (ik heb de rits gesloopt, hij gaat nog wel snel dicht maar slechts met veel moeite en hulpstukken weer open), toen een fietser voorbij fietste.

Die fietser, dat was op zich nog niet zo bijzonder, maar wat hij achterop had. Een blauw Albert Heijn-mandje. Bij mijn weten was het niet toegestaan die dingen te lenen uit de winkel. En nou komt die fietser heel toevallig uit de richting van de Albert, dus dat maakt hem wel heel verdacht.

Maar ik trok geen sprint om hem staande te houden. In plaats daarvan kom ik even bij u mijn hart luchten, om knagend geweten te sussen.


Comments

7 reacties op “Burgerplicht”

  1. Heemskerk? Daar is het de bedoeling zelfs het mandje te kopen, werkt sneller bij de kassa (zegt men, maar men zegt zoveel)

  2. Groot gelijk hoor Maarten!

    Ik bedoel, mensen die er zomaar met mandjes van de Albert Heijn vandoor gaan, zijn tot alles in staat!

  3. Het was toch je kans geweest om eindelijk eens zo’n burgerarrest uit te voeren.

  4. Besef je wel wat je hebt gedaan? Een crimineel-in-de-dop zomaar onze maatschappij laten verwoesten!!

  5. Voor je het weet had je dat mandje onvrijwillig een afdruk van je gebit kunnen geven. Nee, laat maar fietsen die handel.

  6. Mag je die mandjes dan niet meenemen?

  7. weet je zeker dat het een AH mandje was? En niet gewoon een blauw mandje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *