Zinsnede (8)

De bundel essays De werkelijkheid van Bas Heijne staat vol met zinnen die je naar hartelust overal wil rondstrooien, om iedereen blij te maken met inzichten waarvan je afvraagt waarom je het nooit zelf had bedacht.

‘O, een nomandisch leven, een nomadische geest! Je volop op het leven storten, en er tegelijkertijd net even dat beslissende beetje afstand toe bewaren, er net even boven zweven, je niet blijvend hechten aan wat zwaar is en onherroepelijk tot de dood leidt’


Comments

7 reacties op “Zinsnede (8)”

  1. Heb Suez nog in de kast staan, maar ik kan me er niet zoveel meer van herinneren.

  2. Klinkt als een goede tip!

  3. De Wijde Wereld was fijn leesvoer

  4. Inzichten van andere mensen lezen, zijn dat niet de leukste dingen om te ontdekken?

  5. Van deze vraag ik me niet heel hard af waarom ik hem niet zelf heb bedacht. Maar ik vind hem wel leuk. En precies dramatisch genoeg om hem inderdaad overal rond te kunnen strooien.

  6. Fijn, heb net Hollandse Toestanden gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *