Utrecht

Om en nabij half vijf. Het daglicht nadert zijn einde. Nog een uurtje, en dan is het afgelopen. Op het Domplein bladert een toerist door Lonely Planet. Een ander maakt een foto van het Academiegebouw. Nooit geweten dat je hier ook guided tours op de Domtoren kan doen. Verderop spot ik zelfs een restaurant dat aankondigingen doet in het Engels. Het Domplein als toeristenmekka.

In de Choorstraat zit een straatmuzikant kerstliederen te spelen. Aanvankelijk lijkt het op ‘Aan de Amsterdamse Grachten’, maar dat kan natuurlijk niet in deze stad, het moet iets anders zijn. Voor de winkel staat een man te wachten op zijn vrouw, die ongetwijfeld binnen is. Ergens zag ik een fotoserie met mannen die voor winkels staan te wachten op hun vrouw, maar ik ben vergeten waar. Met wat geluk zal deze man het Jugendstil-gedecoreerde pand zien, dat aan de overkant staat en mijn naam draagt (nou ja, vooruit, vernoemd is naar St. Maarten).

Nu zou ik een punchline nodig hebben, een plot of iets dergelijks, maar ik liep verder, de Oude Gracht op, de mensenmassa in, en verdween weer uit deze mooie stad.


Comments

Eén reactie op “Utrecht”

  1. Ik hou wel van dit soort plots…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *