Het Mathom

Een prul, dat is wel de beste omschrijving van de prijs die ik won. (Excuseer Ronald, maar esthetisch of functioneel verantwoord is het nu eenmaal niet). De vraag is ‘wat doet men met een prul?’. Een geven prul mag men immers niet in de bek kijken. Daarom: het prul weer weggeven, dat is de oplossing. Dan kom ik ook niet de verleiding in de bek van het prul te kijken. Ik maak er een Mathom van.

Een Mathom is een cadeau, waarvan het gebruik niet langer bekend is, dat het hele ‘district’ rondgaat, en een Mathomhuis is een museum van oude nutteloze schatten*.

Om het Mathom in werking te stellen heb ik natuurlijk wel uw medewerking nodig. Dus: de eerste die zich meldt, kan vervolgens voor de brievenbus gaan liggen wachten, om daarna te mogen spelen met het prul.

*In de Ban van de Ring, boek 1, hoofdstuk 1; zie ook Tolkien Lexicon.


Comments

3 reacties op “Het Mathom”

  1. haha, ik ben dan wel de eerste, maar ik wil het niet in huis.

  2. Goed concept ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *