In de bus

Buiten is het Holland. Het contrast van groene weilanden en grijze luchten, waarbij je weet dat die weilanden alleen groen kunnen zijn omdat de luchten grijs zijn.

Het regent buiten. Van die stuifregen, die aan kracht ontbeert om echt volwassen regen te zijn, maar die je even goed nat maakt. Binnen zitten mensen uit te wasemen. De ramen beslaan en alles wat je ziet, zie je door een kristal van duizenden druppeltjes. Een raam verder heeft iemand geschreven. M houdt van M, blijkens de tekst.

Twee meisjes, op de bank achter me, bespreken de sigaretenconsumptie van een van hen. Een pakje per dag. Vijf pakjes deze week al. Dat werd toch wel prijzig, dat vond ze ook wel. Eigenlijk werkte ze vandaag alleen om haar roken te kunnen betalen. Misschien moest ze maar shag gaan roken, dat is goedkoper. Haar vriendin vindt dat, ondanks de economische voordelen, niet zo’n goed idee. De keuze is tussen de shag of de vriendschap – maar de keuze werd niet gemaakt waar ik bij zat.


Comments

5 reacties op “In de bus”

  1. Stoppen vond ze zeker geen optie?

  2. Vrouwen die shag roken zijn zo, ehm, nou ja, zeventiger jaren, zeg maar. Met een tuinbroek en een pispotkapsel, fantaseer ik altijd.

  3. Ja, dilemma’s dilemma’s …

  4. Ik hoop de vriendschap. Vanwege de sigaretten ๐Ÿ˜‰

  5. Ik heb de jaren zeventig compleet gemist. Die tuinbroek kan ik volgen, maar wat is een pispotkapsel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *