Tutoyeren is ongewenst

Ik spreek u aan met u. Met een grote of een kleine letter, dat maakt niet zoveel uit, u blijft allemaal u. En u spreekt mij ook weer aan met u. In feite zijn wij allemaal u’s. En dat is wel wat zielig voor de andere letters van het alfabet. Hoewel de meeste mensen niet willen doorgaan voor een nummer, heb ik nog niemand gehoord die er bezwaar tegen had om verder te gaan als letter. Dus als ik u nu voortaan aanspreek als, laten we een voorbeeld nemen, o, reageert o dan ook? Om een rechtvaardiger verdeling bewerkt te stellen vind ik dat de klinkers voortaan maar moeten rouleren. Elke maand een andere klinker, waardoor u niet langer u bent, maar slechts af en toe u bent.

Ik ben overigens niet aansprakelijk voor een mogelijke identiteitscrisis als u niet langer u bent.


Comments

8 reacties op “Tutoyeren is ongewenst”

  1. … (stilte) … maar hoe moet dan nou met de medeklinkers? Da’s toch ook gewoon een beetje zielig? Wat dat betreft zijn voornamen wel handig, die gebruiken tenminste wat meer letters ๐Ÿ™‚

  2. Ik spreek ook vaak in mijn log de lezer aan met u. In het dagelijkse leven vind ik het zaak verschrikkelijk als mensen mij met u aanspreken. Tenzij ik iemand tegenover me heb die zichzelf heel wat maar dan mij vindt, dan sta ik op “U”.

  3. “au” zei ik en werd van spamming beschuldigt

  4. Gij??? Lekker drie letters en niet te populair!

  5. joe, zei Jacques Plafond altijd.

  6. Letters zijn zoiezo niet gelijkwaardig, het is niet anders. Een q is nu eenmaal exclusiever dan een e.

  7. Eigenlijk is de eerste naamval ‘gij’. U is de vierde naamval (dacht ik). Dus ik stel ook voor om ‘gij’ te gaan gebruiken.

  8. Ah, u gaat o-en, a-en, i-en en e-en? Van mij hoeft het niet. Maar het mag natuurlijk wel. Het getuigt van eh… liefde voor letters ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *