De bureaucraat

Waarheen carpool ik dan, zou u zich afvragen. Naar mijn sinterklaasbaan. Op een kantoor speel ik bureaucraat. Ik mag een radartje zijn in de machinerie van papieren, kenmerknummers, paperclips en nietjes. Ik print dingen uit en stop ze in enveloppen. Uitgeprinte dingen stop ik ook weer in de computer. Zo verdient een mens zijn geld.

Eigenlijk lijkt het een beetje op Super Mario, bedacht ik van de week. Je moet een heleboel dezelfde monsters verslaan om genoeg punten te krijgen, om iets nieuws te leren, om naar het volgende level te gaan. Omdat ik nog maar kort op het kantoor rondloop, zit ik nog maar in de laagste levels. Maar wel heb ik al een goed geoutilleerde bak met kantoorartikelen bemachtigd. Voorlopig zit ik niet zonder post-its of vulpotloden.

(wordt wellicht vervolgd)


Comments

10 reacties op “De bureaucraat”

 1. Jij ook al een ‘sinterklaasbaan’?

 2. Ik heb een hekel aan vulpotloden. Bij mij breken die stift-gevalletjes altijd.

 3. Ik wou net zeggen: En vullingen voor de potloden? Of heb je er zoveel dat je ze wegwerpt als de vullingen op zijn?

 4. Zijn we niet allemaal begonnen als SuperMario.

 5. ha, wapens die je goed kan gebruiken op de hogere levels!

 6. Ik had vroeger op mijn Mac het spelletje Harry the Handsome executive. Super Mario in kantooromgeving zeg maar. Je kon met je bureaustoel door het kantoor rijden en je wapen was een nietmachine, waarmee je watertankjes kon laten exploderen. Helaas niet beschikbaar voor PC’s ๐Ÿ™

  Linkje gevonden: http://www.ambrosiasw.com/games/harry/

 7. @Maaike: tof! Jammer genoeg heb ik mijn oude Macjes weggedaan.

 8. Ik had een beetje heimwee, en heb daarom zojuist een PowerPC emulator geinstalleer, maar heb Harry nog niet aan de praat ๐Ÿ™

 9. hee.. wat zie ik daar ‘opeens’? : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *