Niet langer koud

Zomaar kreeg ik een klokje. Een soort gadget om sympathie te winnen, vermoed ik. Het is nu het badkamerklokje geworden. Dat vind ik fijn, een klokje op de badkamer. Als ik ’s ochtends naar de douche loop, ben ik altijd bang dat ik per ongeluk te lang onder de douche blijf staan. Omdat het raam de hele nacht heeft opengestaan is het namelijk stervenskoud geworden (15 graden). In die omstandigheden is het verleidelijk om nog maar even onder het warme water te blijven staan. Een klok is een goede stok achter de deur.

Met die motivatie zette ik het klokje neer. Maar ik ontdekte dat het klokje ook temperatuur kan weergeven. Als ik weer afgedroogd ben en in mijn kleren stap, ben ik gloeiend warm. Maar het is nog steeds maar 16 graden. Ergo: het koud hebben is dus niet een kwestie van omgevingstemperatuur. Het is meer een kwestie van haast als ik snel naar mijn ontbijt moet rennen.

Derhalve zou ik volgende formule willen voorstellen. Mate van koud hebben = 1 / Haast, waarbij veel haast wordt uitgedrukt met een 1 en geen haast met een 0. Voortaan ga ik trouwens nog wat later opstaan. Dan heb ik het namelijk nooit meer koud.


Comments

7 reacties op “Niet langer koud”

 1. De combinatie vroeg opstaan en dan vanuit een warme bed uit een douche springen werkt erg demotiverend op mij.. ’s Avonds douchen is het geworden.

 2. Ik mis de factor ‘raam sluiten’ of zie je dat als gegeven?

 3. En hoe doe je dat dan in de zomer? Extra vroeg opstaan?

 4. Haha ondanks dat ik normaal gesproken heel goed zonder cijfers en formules kan, vind ik deze leuk!

  Ik ken het trouwens wel hoor. Niet dat het hier heel erg koud is en je onder de douche weer op moet warmen, maar toch. Al dat water over je rug is gewoon zooo lekker…

 5. Een kloktermostaat en gericht deuren sluiten…

 6. gewoon ’s avonds het raam dichtdoen en pas weer open als je gaat douchen… da’s misschien toch ook net zo lekker ๐Ÿ™‚

 7. Karianne avatar

  Wat van de volgende formule voor het genieten van de (lange)warme douche:
  mate van koud hebben = 1 / Tijd dat je onder de douche kan staan (langer staan is 0 kort is 1)
  Dus laat dat raam maar open staan, slaapt ook lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *