Lange vingers

Van de talloze feitjes die je dagelijks aangeboden krijgt vergeet je het merendeel weer, is mijn indruk. Of ze liggen zo binnen de lijn der verwachting dat je ze niet als afzonderlijk feit registreert.

Zo anders met de dingen die je wel onthoudt, die wekenlang door je hoofd gaan spoken. Afgelopen zaterdag las ik Eos in de bibliotheek. Een klein bericht over een onderzoek naar man en vrouw, eigenlijk niet eens interessant omdat de uitslag zich liet voorspellen. De verrassing zat in de methode die de onderzoekers gebruikten om de testosteronspiegel van mannen te meten. Mannen waarvan de ringvinger langer is dan de wijsvinger hebben een hogere testosteronspiegel dan gemiddeld. Ik keek direct naar mijn eigen vingers. Mijn ringvinger is langer.

De komende week ga ik ongetwijfeld meer dan anders letten op de lengte van vingers.


Comments

4 reacties op “Lange vingers”

  1. h?, ik dacht dat dit een criterium was voor het asperger syndroom?

  2. Ik ga er nu ook op letten. Ik weet het zeker. Mijn wijsvingers zijn langer. Zou er voor vrouwen eenzelfde iets zijn?

  3. zeppo avatar

    zo even naar lief kijken…

  4. zeppo avatar

    die van mijn lief bij lange na niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *