Niet op zondagochtend

Twee weken geleden probeerde ik het een keer op zondagochtend. Dat heb je dan van horen zeggen, die zondagochtend, dat zie je in Duitse krimi’s en op weblogs en in lifestylemagazines. Wat meer mensen doen hoef je niet per se ook te doen, maar het zou best eens kunnen dat een grote groep mensen gelijk heeft.

Ik pakte mijn schoenen en liep. Na een minuut al niet meer lekker, maar een beetje fysiek voelen dat je leeft kan geen kwaad. Wat ze zeggen klopte. Massa’s volk op de been. Fietsers, wandelaars, lopers, zelfs skeeleraars. Mensen die het vast allemaal heel leuk hadden. Maar mijn benen wilden niet veel verder dan een halve training, en op twee derde gaf ik op. Sindsdien ben ik weer terug bij de avond. De straten zijn stil, met enkel een paar hondenbezitters en de jeugd van de Evangelische kerk die voor het gebouw staat te roken. Nauwelijks andere lopers.

En ik vraag me af wat het fysieke verschil is tussen de ochtend en de avond; waarom de avond zoveel gemakkelijker is dan de ochtend.


Comments

9 reacties op “Niet op zondagochtend”

 1. Rustiger. Ik loop ook veel liever ’s avonds dan ’s ochtends, tenzij ’s ochtends als in een uur of 5. Maar dan kom je bij het probleem dat ik beslist niet op dat soort tijden wens op te staan…

  En ik vind het lekkerder om ’s avonds mijn kop leeg te lopen voor ik op de krib ga.

 2. Ligt het niet gewoon aan wat de de avond voor de ochtend hebt gedaan?

 3. t is ’s avonds een stuk rustiger dan ’s ochtends. Voor een rustige ochtend moet je ’s avonds al op pad.

 4. Ik liep altijd liever ’s ochtends, omdat er dan nog geen kip op de weg was. Dan was het natuurlijk wel vijf uur, half zes. Heel erg lang heb ik dat overigens ook niet volgehouden, want het was toch wel ?rg vroeg. ’s avonds lopen heeft me nooit echt gelegen, dan ben ik al moe. Na het werk een kwartiertje fietsen, tussen de weilanden door naar huis beviel me wel erg goed de laatste tijd. Misschien ben ik wel een ochtendloper en middagfietser. Mits ik ook weer echt ga lopen ’s ochtends dan…

 5. Ik ga nooit lopen op een zondag, omdat er dan geen hond is op de piste bij mij in de buurt. Ik houd van mensen rondom me als ik loop – misschien omdat ik ze dan meestal kan inhalen. Haha.

 6. Misschien was je nog niet goed wakker?

 7. Dat opstartmechanisme he. Ik word altijd pas in de avond ?cht wakker. Krijg ik energie, terwijl iedereen al op bed ligt. Vreemd. Maar er zijn niet voor niets ochtend- en avondmensen natuurlijk.

 8. Als topsporters ’s ochtens vroeg een wedstrijd hebben, moeten ze minstens vier uur daarvoor opstaan, wil hun lichaam dan al wakker genoeg zijn voor een goede prestatie.

  Dat bezwaar is er ’s avonds niet. Dan ook heeft sport een heel andere, meer onspannende functie. De adrenaline en andere stresshormonen die zich in de loop van de dag in het lijf hebben verzameld, worden dan ook verbruikt om de prestatie mogelijk te maken.

  Maar gek genoeg ging ik altijd veel meer vooruit van ochtendtrainingen, dan van avondwerk.

 9. ’s ochtend lopen is tegennatuurlijk
  (is mijn bescheiden opvatting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *