Filet uit de vriezer gehaald

Er is geen plan. Geen kip die er naar kraait. Dat is logisch, want normaal zijn het louter hanen die kraaien. Maar alle hanen gaan naar de slacht, want die leggen toch geen eieren. En eieren daar gaat het om, met name de gouden eieren van de gouden kip, dat is familie van het gouden kalf dat de Israelieten maakten in de woestijn, waar ze weinig eten kregen, want ze hadden geen kippen meegenomen; ik weet niet precies waarom maar ik vermoed dat ze geen kippen hadden in het Oude Egypte vanwaar ze vertrokken. Was het niet zo dat de kippen werden uitgevonden in India, of heb ik het dan mis? In ieder geval hadden ze geen kippen en dus ook geen griep en dus ook geen H5N1, want die konden ze ook nog helemaal niet hebben, want de cijfers in dat woord moesten nog worden uitgevonden door de Arabieren, die de schrijfwijze van onze getallen hebben uitgevonden en later helemaal geen vriendjes bleken te zijn met die Israelieten zonder kippen.

Maar goed, dat laatste is ander verhaal.


Comments

Eén reactie op “Filet uit de vriezer gehaald”

  1. Zo ga ik toch anders naar kip kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *