Mijn Kvintett

Het is zaterdagochtend, een dag vol activiteit kondigt zich aan. Kordaat denk ik na het ontbijten om meteen even de lamp boven de eettafel te verstellen, want die hangt eigenlijk al maanden te laag. Nu moet u weten dat ik die lamp niet zelf opgehangen heb. Het was een situatie waarin ik vooraan op het beeld sta, druk met een of ander, en iemand anders, we zien nog net een been, de lamp ophangt. Maar ik heb gehoord dat het een kwestie is van het kapje verwijderen, even schroeven, en hoger hangen.

Ik wrik. Er is beweging. Ik wrik wat verder en trek de ophanghaak uit het plafond. Het plafond erodeert, er komen korrels beton naar beneden. Als je zou willen zou je het plafond kunnen afbreken op deze manier. Stof zijt gij en in stof woont gij.

Een halve zaterdag later was het een beetje gerepareerd. Mijn Kvintett is ondertussen nog niet naar beneden gestort.


Comments

2 reacties op “Mijn Kvintett”

  1. Maar nu de hamvraag. Stel dat je bezoek hebt en je gaat samen pasta eten. Hangt hij dan nu wel hoog genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *