Hard doortrappen

Mijn stadsfiets is tamelijk oud en piept en kraakt maar fietst bovenal en is ook niet zo’n aantrekkelijk object om te stelen. Vanavond fiets ik naar de stad en steek een kruispunt over. Nadat het stoplicht op groen is gesprongen, dat wel. Ik duw op mijn trappers teneinde snel naar de overkant te komen want mijn horloge heeft al verteld dat het op het nippertje wordt. Terwijl ik oversteek vliegt de trapper eraf. Gewoon boem zo op het asfalt. Tom Boonen schijnt zo hard aan zijn stuur te trekken dat hij het doormidden breekt; nu ik wil zo hard vooruit dat mijn trappers eraf vliegen. Ik keer om, kan nog net voorkomen dat ik word platgereden en pak de trapper van de straat. Op de stoep kijk ik even, maar dat is duidelijk geen IKEAaans schroef-er-maar-op-systeem.

Met 1 trapper verder fietsen is overigens best te doen. Het kost iets meer kracht, en je moet geconcentreerd een bruggetje nemen anders kom je het hoogteverschil niet te boven. Op de terugweg vroeg ik me nog af of dat eigenlijk wel mag, fietsen op een fiets met een trapper. Er zijn wettelijk vereisten aan een fiets, waarvan het werkende licht des avonds het bekendste is. Enfin, ik ben alweer niet gearresteerd en morgen zal ik mijn tweede fiets maar eens te voorschijn halen.


Comments

2 reacties op “Hard doortrappen”

  1. Alhoewel het vast zelden gebeurt, heb ik het ook ooit meegemaakt! Ik was een jaar of 15, fietste een beetje puber-cool door de straat en -krak- weg pedaal. (gelukkig viel ik verder niet om ofzo)

  2. Mijn lief scoorde weer een boete van 130 euro met de auto, ik met de oude fiets geen ??n boete, ook nooit gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *