Fait divers

(Ceci n’est pas un eindejaarsopruiming)

*

De vergadering is besloten en geheim, nu het over miljoenen en een gevoelige beslissing gaat. Zeer vertrouwelijke materie. Het is echter wel warm, erg warm in deze zaal. En zo wordt besloten het raam maar open te zetten, dan komt er tenminste frisse lucht binnen.

*

Mijn OV-chipkaart is binnen. Met een foto waarop ik kijk alsof ik opgepakt ben door de Russische staatspolitie en net een nacht in een duistere gevangenis heb doorgebracht. Achteraf bedenk ik dat het geen toeval is dat ik dezelfde foto heb gebruikt bij de aanvraag van het Russisch visum.

*

‘Tja daar kan je dan wel weer een extra bv’tje tussenzetten, maar dan worden het wel erg Holleeder-achtige praktijken’. Bokitoproof is dan wel woord van het jaar geworden, deze mag ook meedoen.


Comments

5 reacties op “Fait divers”

 1. OV chipkaart
  mooi woord. vooral mooi in jouw context.

 2. Hahaha. Zo moest ik op mijn werk een gesprek voeren met een vader van enkele nieuwe leerlingen. De interne begeleidster zat er zenuwachtig bij.

  Na afloop vroeg ze mij ‘er is iets sinisters aan die man, weet je op wie hij lijkt?’ Ik moest er even over nadenken. ‘Boudewijn Buch,’ probeerde ik, want daar leek hij een beetje op. ‘Nee, Holleeder!’ siste ze mij toe.

  Door de verontruste blik in haar ogen en de paniekerige toon waarop ze mij dit toevertrouwde heb ik haar recht in haar gezicht uitgelachen. Wat zo’n Holleeder al niet teweegbrengt in de Nederlandsche mensch.

 3. @ef-em: wat is er zo poetisch aan OV-chipkaart?

 4. Oudejaarsloterij… miljoenen… ik krijg het warm…

 5. Ik moest voor m’n kortingskaart van de NS ook een pasfoto opsturen. Een nummerbordje eronder en het zou compleet zijn. Ware het niet dat ik op de dag van de fotoshoot ook nog eens naar de tandarts geweest was en met een kromme bek erop sta. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *