Moppen

Met twee medepassagiers zit ik in de auto. A12, de spits is nog net niet begonnen. De radio staat zonder er veel over na te denken op 3FM. Dan begint de medepassagier naast me te schuiven op zijn stoel.

– ‘Heb je Veronica? Om half vier zijn er altijd moppen!’

Hij begint enthousiast op de knopjes te drukken en even verder vindt hij Veronica. Maar er komen geen moppen, alleen maar 80s en 90s hits. Dan vertelt hij er zelf maar één. Iets over een man die iets doet en dan is het al weer afgelopen. Whahahaha. Ik versta het half en lach om te voldoen aan de sociale vereiste. Want dat zijn moppen, zo bedacht ik achteraf: lach of ik schiet-humor waarbij in de meeste gevallen de grap niet leuk is – te geforceerd, te geconstrueerd, te bedacht, te – nou ja, niet leuk.

Of heeft u nog wel een goede mop gehoord, onlangs?


Comments

9 reacties op “Moppen”

 1. Ik ken dat programma op Veronica wel. Dat is ronduit gruwelijk. Te slecht voor woorden. Met limericken. ‘Er zat eens een man in een hutje, zijn vrouw zat ernaast aan haar …..’ nou ja, maak die zelf maar af. Met wat voor smakeloze types sta jij in de file, Maarten?

 2. Mooi stukje. Ik kan om sommige hele slechte grappen en moppen heel hard lachen. Raadselmopjes vind ik leuk. Ik ben er niet trots op.

 3. maarten avatar
  maarten

  @Frank: laat iedereen zijn zwakheden hebben, ook mijn medepassagiers.

 4. Op 538 zijn ze ook altijd zo balorig. Van mij hoeft het niet… mop, neuh.

 5. Moppen, brr. Die zijn zelden grappig.

 6. Leuk stukje. Herkenbaar ook. Zo vertelt een vriendin van mij graag van tijd tot tijd een mop, spijtig alleen dat ze hier niets van bakt. Ik ken zelf een stuk of drie moppen, die ik onder genot van voldoende drank graag met veel bravoure vertel. Pas nu, na het lezen van dit stukje, vraag ik me af of mensen ze wel echt grappig vonden of ook slechts beleefd voldeden aan sociale normen…

 7. Ik vind moppen wel leuk, ook heule slechte. Maar dan moet je ze wel op het juiste moment vertellen, en op de juiste manier. En net aan die twee voorwaarden wordt te vaak niet voldaan.

 8. Ik vind moppen over het algemeen verschrikkelijk (en de mannen van 538 nog erger) tenzij ze zo slecht zijn dat ze fantastisch worden. En als mensen ze heel enthousiast vertellen vind ik dat dan wel weer aandoenlijk.

 9. Ik ben het helemaal met je eens Cyriel. De timing moet goed zijn en ze moeten goed gebracht worden en oh mensen, dat zijn er niet veel die dat kunnen. Hoewel veeln denken van wel. Vooral na een paar glaasjes. Gelukkig voor hen worden de luisteraars meestal ook minder kritisch na een paar glaasjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *