Het raadsel van 6.3 of 7.1

Een potje autorijden, vandaag. Onderstaand kaartje komt van de routeplanner. Wat ik niet begrijp is waarom Google Maps je op de heenweg naar het zuiden anders stuurt dan op de terugweg. Zou het korter zijn of je de binnenbocht of de buitenbocht neemt?

Maar wat ik helemaal vreemd vind komt uit die statistieken van de auto. Op de heenweg naar het zuiden rijd ik 7.1 liter benzine per 100 kilometer, op de terugweg 6.3 liter per 100 kilometer. Profiel van de weg is vergelijkbaar, gereden tempo is ook vergelijkbaar. Is het dan alleen wind mee / wind tegen dat zo’n verschil veroorzaakt?


Comments

5 reacties op “Het raadsel van 6.3 of 7.1”

 1. (Later volgen verslag en foto’s van het Zuiden)

 2. Was het even druk op de weg? Je zult ook minder verbruiken als je in de slipstream van een voorganger zit. Of misschien heb je bij de duurdere rit meer op/afritten gehad. Misschien rook je auto op de terugweg de stal, of was-ie beter warmgereden.

  We zullen het wel nooit weten, en dat is jammer, vooral voor het muljeuj.

 3. het verschil zit hem in de attude.
  op de heenweg heb je een toeristisch gevoel, van h?! leuk op stap.
  en terug: dat weet je wel. schiet nu maar een beetje op zeg!

 4. Het zuiden is gewoon beter, dus op weg daar naar toe, doet de auto het ook beter πŸ˜›

 5. @Virginie: ehm.. even lezen, naar het zuiden toe heeft die auto dus meer benzine gebruikt πŸ˜›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *