Vraag en aanbod in Rotterdam

Er was geen kip in de Kunsthal. Enerzijds had dat te maken met het tijdstip (donderdagochtend 11 uur buiten vakanties) en anderzijds met het gereduceerde aanbod (2 zalen in verbouwing).

Bij het NAI was er niets in de boekenwinkel dat me kon bekoren. Alleen boeken van € 50,- die wel mooi leken, maar vermoedelijk na drie keer bladeren toch in de kast belanden, of op z’n best salontafelshowmateriaal worden.

Op straat kreeg ik een NRC. De Bijenkorf – er zat een zwerver op de stoep – liep ik binnen om te kijken of ze de tas hadden die ik zocht. Die hadden ze op de derde verdieping, ik liep op de tas af maar de vraagprijs was drie keer het budget wat ik had verzonnen. Vooralsnog moet een tas maar even wachten.

Bij de Donner trof ik in de ramsj nog een boek van 200 pagina’s. Een man net buiten de winkel vroeg of ik geinteresseerd was in astrologische handelswaar die hij kon aanbieden. ‘Hemel, zie ik er zo uit’, dacht ik en ik liep snel door. Mijn haar begint blijkbaar echt te lang te worden

Toen ik bij de auto kwam was er een Volkskrant Banen onder de ruitenwisser gestoken. De complete parkeerplaats was geflyerd. Met twee kranten en een boek stapte ik de auto in en ik vroeg me af wanneer ik het eigenlijk allemaal wilde gaan lezen.


Comments

3 reacties op “Vraag en aanbod in Rotterdam”

  1. Ik hou van de Donner in Rotterdam.
    En die falafelbroodjes die je daar om de hoek kunt halen.

  2. Het weekend, denk ik dan maar.

  3. Helemaal waar. Wanneer gaan we het lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *