Op een avond

Naar de stad fietste ik. Op maandagavond en het was koud en donker geworden buiten. Voor het nu nog neongekleurde bankgebouw was een lange rij mensen ontstaan. Op een plein was een vuur ontstoken, en daaromheen stond een menigte te dansen vanwege de ondergang van het kapitalistisch monster.

Elders waren de communisten hun pamfletten aan het uitdelen. Ze stonden ijlings opgeworpen barricades. Partijlidmaatschap nu voor de halve prijs, vertelden ze, maar ze vertelden er niet bij dat ze binnenkort het geld af zouden schaffen.

Bij de Mediamarkt haalde ik mijn foto’s op en liep nog een doelloos rondje door de winkel. Een nieuwe shredder of toch een multikookpan? Onderweg naar huis floot ik een kerstliedje (War is over, om precies te zijn).


Comments

3 reacties op “Op een avond”

  1. wat traurig op de ??n
    of andere manier.

  2. Doe maar een multikookpan (wasda?).

  3. Ik snap hem niet helemaal, maar mooie vorm zo. Leest lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *