Over boeken

Na anderhalf jaar heb ik de bundeling Drie goede romans van Herman Brusselmans uit. Want hoewel ’s mans humor onmiskenbaar is, heb ik wel het gevoel na deze 718 pagina’s tomeloos gewauwel voldoende van deze Vlaamse schrijver te hebben gelezen om de overige 47 romans uit zijn uitstulpend oeuvre te kunnen overslaan.

Dat schiet op. Nu de rest van de literatuur nog even lezen en dan ben ik klaar. Heeft een van u overigens Onze Oom van Grunberg uitgelezen? Zo ja, gebeurt er nog wat na pagina 150? Ik hoef het plot niet te weten, maar al wat Grunberg doet is zijn personages in een immorele situatie brengen en dat vervolgens flink uitsmeren. De dynamiek, die in de vorige boeken wel aanwezig was, ontbreekt nogal.


Comments

7 reacties op “Over boeken”

 1. Grunberg is een held van mij, maar dit boek durf ik niet te kopen. Het schijnt echt slecht te zijn…

 2. Martine avatar

  Hmmm. “Grunberg? Brrr.” was ook altijd mijn credo. Tot ik de achterflap van Onze Oom las en dacht dat het toch nog eens moest proberen. Tot nu toe intrigeert het me aardig, en trek ik het beter dan Blauwe Maandagen (daarin kwam ik tot pagina 12). Maar ja, ik ben nu op pagina 259 en wil graag weten hoe het de missie gaat.

  (De missie, daar weet u op pagina 150 toch al van he?)

 3. maarten avatar

  De missie begint iets later maar ondertussen heb ik ook wat verder gelezen ๐Ÿ™‚

 4. Ik vond De Asielzoeker anders wel geslaagd. Bij nader inzien moet ik eigenlijk meer van Grunberg lezen om te zeggen of ik ‘m goed vind.

 5. maarten avatar

  @Dwangbuis: Tirza en de Joodse Messias zijn ook geslaagd.

  Grappig trouwens dat iedereen op Grunberg reageert, en niet op Brusselmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *